Biocodex România

Biocodex este o companie farmaceutică de familie, fondată în Franța în anul 1953, cu scopul de a comercializa prima tulpină de drojdie probiotică din lume: Saccharomyces boulardii CNCM I-745®, tulpină care va fi ulterior înregistrată la „Institutul Pasteur”.

Istoria Biocodex

Istoria Biocodex a început în 1923, odată cu descoperirea drojdiei Saccharomyces boulardii CNCM I-745® în Indochina de către Henri Boulard.

În 1953, Biocodex a achiziționat drepturile asupra tulpinii de drojdie descoperită de Henri Boulard, precum și a procesului de fermentare, lansând ceea ce urma să devină compania farmaceutică internațională Biocodex.

Adevărat pionier pe piața farmaceutică franceză, compania Biocodex și-a extins expertiza în microbiota intestinală, devenind un jucător internațional major în domeniul microbiotei și gastroenterologiei, dezvoltând simultan expertiză științifică în alte arii terapeutice.

Prin achiziția Laboratoires Iprad la începutul anului 2020, compania Biocodex s-a implicat și în îngrijirea sănătății femeilor.

Biocodex și-a extins amprenta geografică, astfel încât astăzi furnizează soluții terapeutice pentru pacienții din peste 115 țări din întreaga lume, prin cele 16 filiale proprii și numeroșii parteneri. Compania numără astăzi peste 1.600 de angajați.

O poveste construită prin probiotice

Produsele Biocodex sunt prezente pe piață din România de aproximativ 20 de ani. Primul medicament probiotic, Enterol® (Saccharomyces boulardii CNCM I-745®) a fost introdus pe piața farmaceutică din România în anul 2004.

Subsidiara Biocodex România a fost deschisă în octombrie 2023, având rolul de a îmbunătăți sănătatea și calitatea vieții pacienților din România.

Biocodex furnizează soluții inovatoare în domenii terapeutice precum probioticele, produsele de îngrijire feminină, precum și soluții pentru managementul durerii și tulburările de somn.

Misiunea Biocodex România

Echipa Biocodex România este formată dintr-un grup de profesioniști dedicați, având ca obiectiv consolidarea poziției Biocodex ca expert recunoscut și lider în domeniul Microbiotei.

Punerea în aplicare a acestei misiuni ambițioase este structurata în trei piloni:

1.       Oferirea produselor probiotice care îmbunătățesc sănătatea microbiotei umane.

2.       Promovarea cunoștințelor despre microbiotă și rolul acesteia în funcționarea întregului organism, cu sprijinul Biocodex Microbiota Institute.

3.       Oferirea de produse inovatoare în categoriile în care Biocodex și-a demonstrat expertiza la nivel internațional.